Circulaire biobased bouw

Partners:
Millvision bv, Gemeente Bergen op Zoom, Alflex

Op basis van groen resten b.v. bermgras opwerken tot grondstof voor materialen voor bankjes, tafels, hekkens, poorten en evt. lantaarnpalen, routepaaltjes en vangrails (van de berm voor de berm). Hiermee wordden duurzame materialen ontwikkelingen als tegenhanger van tropisch hardhout e.d. Via demonstraties en showcases brengen we het innovatiewerk naar het grote publiek en kunnen we praktijk gestuurd verder ontwikkelingen. Bergen op Zoom is het centrum van de circulaire biobased regio Zuid-West Nederland (stichting Biobased Delta).

Het doel
Demonstratie van circulaire biobased producten in de openbare buitenruimte. Op basis van groen resten b.v. bermgras opwerken tot grondstof voor materialen voor bankjes, tafels, hekkens, poorten en evt. lantaarnpalen, routepaaltjes en vangrails (van de berm voor de berm).

Het resultaat tot nu toe:
Intussen zijn er diverse prototypes en producten gerealiseerd zoals het Biobased facade van het viaduct, de trap in Halsteren, maar b.v ook een aanrijbeveiliging op de Green Chemistry Campus

Intussen zijn er 3 projecten opgeleverd in Bergen op Zoom op basis van onze materialen. Intussen zijn er ook al enkele andere circulaire biobased producten toegepast zoals biobeton banken in het Park (Anton van Duinkerke, Conmcrete Valley) en enkele biobased verkeersborden.

Nu werken we nog business to business vanaf volgend jaar willen met onze innovatieve circulaire en biobased materialen ook de consumenten markt op. Denk hierbij aan schuttingen, hekken, poorten en bankjes voor in de tuin.

Duurzame Doeners:

Dit project draagt bij aan:

X
Copy link
Powered by Social Snap