Duurzaam Bergen op Zoom

Binnen de gemeente Bergen op Zoom wordt al veel gedaan op het gebied van duurzaamheid. Daar is sinds de nieuwe coalitieperiode nog meer aandacht voor gekomen met een wethouder duurzaamheid en een hoofdstuk duurzaamheid in het coalitieakkoord.

Deze aandacht vertaalt zich ook naar de behoefte aan meer zichtbaarheid van wat er binnen de gemeente gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Dit heeft zowel betrekking op het beleid van de gemeente zelf, als de afspraken en initiatieven die samen organisaties, burgers en bedrijven worden gemaakt en wat er vanuit de Bergse gemeenschap zelf wordt georganiseerd.

 

Duurzame Doe – Agenda

 

Daarom wordt de Duurzame Doe- agenda in het leven geroepen; een online platform waar al deze activiteiten en doelen een plaats krijgen en als het ware real-time bijgehouden wordt hoe de ontwikkelingen ervoor staan.  De Doe-agenda wordt vanuit de gemeente geïnitieerd, maar wordt samen ontwikkeld met organisaties, inwoners en bedrijven. Iedereen is uitgenodigd om te laten zien waar hij of zij staat op de duurzame ladder en welke aan welke SDG’s dit gerelateerd is.

 

Doe mee!

 

De website is erop gericht om Bergenaren te activeren mee te doen met het verduurzamen van de leefomgeving en meer bewustwording te creëren. Het fungeert als een knooppunt van informatiestromen waardoor ook nieuwe verbindingen kunnen worden gelegd.  Daarnaast beantwoordt het aan de vraag naar meer zichtbaarheid en transparantie over de  duurzame ambities en lopende activiteiten van de gemeente en zal de website daarvoor als vindplek dienen.

Het initiatief en de coördinatie van de website zal vooralsnog bij de gemeente liggen, maar hieromheen vormt zich een redactionele schil van betrokken partijen die meedenken en staat het voor iedereen open om content aan te leveren.

 

Wil jij Bergen op Zoom ook duurzamer maken?

Bekijk projecten

Zie wat er in de buurt speelt!

Aan de slag

Doe wat bij jou past!

X
Copy link
Powered by Social Snap